Kirjasto

Kirjat

loka 26
_DSC4109-Modifier-2

Kirjastot kuuluvat vahvasti monen suomalaisen arkeen. Niihin pistäydytään lukemaan lehtiä, selailemaan nettiä tai opiskelemaan kaikessa rauhassa. Kirjastoista löytyy monesti myös leikkinurkkaus perheen pienimmille. Kirjastossa otetaan huomioon kaikenikäiset lukemisesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet. Kirjasto on loistava paikka viettää aikaa yksin tai rakkaiden kanssa.

Kirjasto 1700-luvulta nykypäivään

Kirjastoilla on pitkä historia. Koska Suomessa on aina kirjoitettu ja luettu paljon, kirjastoille on aina ollut kysyntää. Suomen ensimmäisen kirjaston voidaan katsoa perustettaneen vuonna 1794, jolloin Vaasan lukuseura perusti ensimmäisen yleisölle avoimen lainakirjaston.

library

Lukuseuroja Suomessa tiedetään olleen jo 1600-luvulla. Tänä päivänä Suomesta löytyy satoja pää- ja sivukirjastoja. Itseään lähimmän kirjaston voi selvittää helposti esimerkiksi Google-haun avulla. Esimerkiksi haku ”kirjasto helsinki tuottaa monia tuloksia.

Pääkirjastojen ja sivukirjastojen lisäksi meillä on useita kirjastoautoja, jotka pitävät huolen siitä, että syrjässä asuvilla asukkailla on myös mahdollisuus nauttia kirjallisuudesta. Kirjastoautot ajavat yleensä kerran viikossa aina tietyn reitin ja pysähtyvät useilla pysäkeillä.

Kirjastotyön tehtäviä

Kirjastotyöhön kuuluu runsaasti erilaisia tehtäviä. Näistä tärkein on lainattavana olevan materiaalin päivittäminen. Lisäksi kirjastotyöhön kuuluvat tavanomaiset asiakaspalvelutehtävät, kirjojen ja muun aineiston sijoittaminen oikeille paikoilleen sekä tapahtumien järjestäminen ja niissä avustaminen.Library-books-4

 

 

Maailmalla julkaistaan runsaasti uusia teoksia koko ajan. Kirjaston työntekijöiden työtä on syytä hahmottaa, minkälainen kirjallisuus kiinnostaa lukijoita. Näin voidaan tilata sellaisia kirjoja, joilla on kysyntää.

Kirjastonhoitajien tulee myös tietää kirjallisuudesta. Uusimpien ja tärkeimpien teosten on oltava tiedossa, jotta niitä koskeviin kysymyksiin osaa vastata. Ajan tasalla on siis oltava.

Leave a Comment:

Leave a Comment: